Lukioon Lupikselle

Kiuruvesi on hevosharrastajan ykköspaikka! Meillä on Hingunniemessä hevosalan oppilaitos ja eläinsairaala sekä hevosalan yrityksiä 15 minuutin automatkan sisällä. Kiuruveden lukiossa ratsastus voi olla osa opintojasi monella tapaa; voit tehdä lukion ohella hevosalan tutkinnon tai tulla ratsastuslinjalle, jossa pääset ratsastustunneille erittäin edullisesti ja voit hyödyntää personal traineria myös oman fysiikkasi harjoitamiseen. Kiuruvesi on erityisen ylpeä uudesta ja kunnianhimoisesta Ratsastuskeskus Lupiksesta, joka on yksi Kiuruveden lukion yhteistyötalleista.  

Ratsastuskeskus Lupis tarjoaa huippuolosuhteet ratsastajalle harrastaa ja valmentautua ympäri vuoden. Maneesi on nimittäin lämmitetty, kylmemmilläkin talvikeleillä areenan lämpötila on n. +8 astetta! Maneesi onkin alueella ainutlaatuinen, lähimmät vastaavanlaiset sijaitsevat eteläisemmässä Suomessa. 

Monipuoliset tilat palvelevat niin yksityishevosia kuin ratsastuskoulua. Maneesin lämmitetyn areenan koko on 24x80m, suuremman ulkokentän 45x80m lisäksi tilaa kiertävän ratsastusreitin varrella on harjoituskenttä. Ratsastuskoulun talli on maneesin yhteydessä ja muutkin tallit aivan vieressä. CaféManeesista on esteetön näkymä areenalle, tee tehtäviä tai lue tenttiin – käytössäsi on langaton netti ja reilusti työskentelytilaa. 

Tavoitteesi voi olla harrastaa aktiivisesti ratsastuskoulun tunneilla tai kilpailla ja valmentautua määrätietoisesti oman hevosesi kanssa tai jotain siltä väliltä. Tule mukaan Lukioon Lupikselle! 

Harrasta! 

Lupiksen ratsastuskoulussa kaikki tunnit ovat pienryhmätunteja – max. 5 ratsukkoa /ryhmä. Tuntitarjottimella on perustreeniä tasoryhmittäin vasta-alkajista kokeneisiin, koulutunteja, puomeja, kavaletteja, estetunteja. Ratsastuskoulun hevoset ja ponit ovat koulutustasoltaan heB – VaB ja kilpailevat säännöllisesti ratsastuskoulun oppilaiden kanssa niin esteitä kuin koulua. Kun ratsastat säännöllisesti viikkotunneilla, voit halutessasi vuokrata hevosen esim. Lupiksella järjestettäville istunta- tai muille kursseille.  

Harrastus voi olla osa opintojasi Kiuruveden lukion ratsastuslinjalla, jolle haetaan peruskoulun jälkeen. Ratsastuslinjan hakukoodi on 829. Ratsastuslinjalaisena saat 30 ratsastustuntia vuodessa (syyslukukausi 15x ja kevätlukukausi 15x) ja samalla kurssisuorituksia. Halutessasi voit osallistua myös urheilulinjan aamutreeneihin, joissa pääset tekemään lajikohtaisia fysiikkaharjoituksia ammattilaisen ohjaamana. 

Kilparatsastajan urapolku!  

Kun haluat ratsastaa jo tavoitteellisemmin, ratsastuskoulun tuntitarjotinta tulevat täydentämään erilaiset valmennustilaisuudet sekä kilpailut. Kilparatsastajan urapolulle voit suunnata myös ilman omaa hevosta, sillä sinulla on mahdollisuus vuokrata ratsastuskoulun hevonen näihin tapahtumiin. Lupiksella käy valmentajia niin Suomesta kuin ulkomailta ja vuosittain järjestetään myös erilaisia klinikoita.  

Suomen Ratsastajainliiton (SRL) esteratsastuksen aluevalmennusrengas pyörii Lupiksella kuin myös SRL/Itä-Suomi Talent ITIS noususarjan esterengas. Voit hyödyntää nämä molemmat oman taitotasosi mukaisessa valmentautumisessasi.  

Kilparatsastajan urapolulle voit tulla mukaan riippumatta siitä, oletko alkumetreillä tavoitteena 1-tason kilpailut tai jo vuosikausia 2- tai 3-tasolla kilpaillut. Lupiksella on tälläkin hetkellä ratsastajia kaikilla näillä tasoilla, joten sitäkin kautta on tarjolla mukavaa treeniseuraa ja kisareissuseuraa kun matka jo vie muuallekin kisoihin. 

Kun tulet oman hevosesi kanssa, tallipaikan lisäksi voit hyödyntää mm. ratsutuspalveluja vaikkapa nuorelle hevosellesi. Kengittäjät ja muut hevosten hyvinvointipalveluja tarjoavat yhteistyökumppanimme ovat käytettävissäsi. Lupiksella tapahtuu paljon, joten pääset osallistumaan valmennuksiin ja kilpailuihin ilman että sinun tarvitsee kuljettaa hevostasi muualle. Tämä on suuri apu niille, joiden kotijoukot ovat kauempana. Ja kun tilan hevosauto lähtee kisareissulle muualle päin Suomea, olet tervetullut mukaan! 

Kun kotijoukot tulevat kylään opiskelupaikkakunnallesi – majoituksessa palvelee ratsastuskeskuksen vieressä oleva LupisHostel. 

Mukaan tiimiin! 

Tekemään tapahtumia ja toimihenkilöksi kisoihin – ratamestarin avuksi radalle, tuomaritorniin vaikkapa Equipeen tai ajanottajaksi, kenties kisakanslian luukulle asiakaspalveluhommiin tai kahvion myyjäksi. Omien vahvuuksien ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Joka tapauksessa mukavaa tekemistä yhdessä hauskojen tiimiläisten kanssa, saat uusia kavereita sekä oman harrastuksen mukaista tekemistä viikonloppuihin opiskelupaikkakunnalla. Hommat opetellaan porukassa, joten et tarvitse aikaisempaa kokemusta tehtävistä. Monelle kilpailutoimihenkilönä olemisesta kehittyykin todella mieluinen ura ja tästä on hyvä edetä erilaisiin SRL:n toimihenkilökoulutuksiin; estetuomari, ratamestari, stewardi, tulospalvelun osaaja jne.  

#LukioonLupikselle #Kiuruvedenlukio #RatsastuskeskusLupis #ratsastuslinja #hevosharrastajanykköspaikka 

Lisätietoa lukio-opinnoista:
Opinto-ohjaaja Kirsi Huttunen, kirsi.huttunen(at)kiuruvesi.fi, puh. 040 527 1791

Tule tutustumaan Lupikselle!
Vuoden aikana Lupiksella on paljon kilpailu- ja valmennustapahtumia joten jos tulet käymään niiden aikana, pääset tutustumisen lisäksi seuraamaan tapahtumaa. Tutustumaan voi tulla toki koska tahansa, kannattaa kuitenkin laittaa etukäteen viestiä niin osaamme varautua ja joku tiimistämme on vastaanottamassa sinua. Tutustumisreissuilla majoitusasioissa palvelee LupisHostel.

Takaisin etusivulle.