Ratsastuskoulu

Kokeilemaan

Tule katsomaan, tutustumaan ja kokeilemaan ratsastusta! Et tarvitse minkäänlaista aikaisempaa kokemusta - opastamme alkuun. Ratsastus on siitä kiva laji että sen voi aloittaa aivan minkä ikäisenä tahansa. Kun haluat kokeilla aivan omassa rauhassa ratsastuksenopettajamme opetuksessa, voit varata yksityistunnin. Tai nappaa kaverikin mukaan elämykseen! 

Ratsastuskoulun hevosten ja ponien esittelyt, ohjeita tuntien varaamiseen sekä muita ennakko-ohjeita ratsastajalle.

Harrastukseksi

Tarjoamme puitteet erittäin monipuoliselle ratsastuksen harrastamiselle ratsastuskoulun ryhmätunneista kilpailemiseen. Tavoitteesi voi olla hankkia perustaitoja, harrastaa viikottaisella tunnilla tai valmentautua kohti kilparatoja. Tai jotain siltä väliltä. Ratsastus on mainio laji myös kuntoiluun sekä irtiottoon arjesta.

Lasten alkeiskurssit alkavat nonstop viikoittaisilla MiniPonyClub tunneilla ja aikuisten alkeiskurssit räätälöidään ratsastajittain. Tuntikalenterissa on ryhmät eri tasoisille ratsastajille perusteet hallitsevista jo kokeneempiin. Yleistunneilla harjoitellaan asioita monipuolisesti ryhmän mukaan ja lisäksi on puomikoulu, kavaletti ja estetunnit.

Oheisliikunnaksi urheilijalle

Monesti puhutaan siitä mikä on hyvä oheisliikuntalaji ratsastajalle mutta harvemmin siitä että tämä toimii myös toisinpäin. Ratsastus on erinomainen oheisliikuntamuoto urheilijalle omaan lajiin. Se kehittää tasapainoa, rytmitajua, ketteryyttä, yhdistely- ja reaktiokykyä ja lihaskuntoa. Erityisesti työskentelemään pääsevät keskivartalon, ylävartalon ja jalkojen lihakset ratsastajan kehonhallinnan parissa ja kuitenkin hevoseen vaikutetaan mahdollisimman kevyin ja pienin merkein ilman voimaa. Ratsastus kehittää myös keskittymistä ja mielenhallintaa sekä luottamusta eläimeen ja omiin taitoihin. 

Kilparatsastajan polulle

Säännöllisesti viikkotunneilla käyvät ratsastajat voivat vuokrata Lupiksen ratsastuskoulun ponin tai hevosen osallistuakseen Lupiksen viikonlopputapahtumiin, valmennuksiin ja/tai kilpailuihin. Ratsastuskoulun ratsastajia, poneja ja hevosia on mukana myös vuosittain Suomen Ratsastajainliiton Itä-Suomen alueen estealuevalmennusrenkaassa. 

Omalla hevosella tai Lupis hepalla

Kaikille ratsastuskoulun tunneille voit osallistua myös omalla hevosellasi. Maneesin edessä on tilava P-alue missä on kätevä purkaa /lastata. Tai jääkää vaikka yöksi - kurssitalli majoittaa hevosen ja LupisHostel sinut. 

Lupiksen ratsastuskoulussa on tällä hetkellä 14 ponia/hevosta. Hevosiin pääset tutustumaan sivun vasemmasta reunasta. Kun haluat vuokrata ratsastuskoulun ratsun osallistuaksesi valmennukseen tai kisoihin, ilmoita siitä ratsastuksenopettajalle.

Ammattitaitoisessa opetuksessa

Lupiksen ratsastuksenopettajana toimii koulutukseltaankin ratsastuksenopettaja Niina Korhonen. Ryhmätunnit ovat pienryhmätunteja eli kerrallaan tunnilla on max. 5 ratsukkoa. Ryhmätuntien lisäksi voit varata itsellesi yksityistunnin tai 2-3 henkilölle tarkoitetun paritunnin ystäviesi kanssa. Kaikilla tunneilla on käytössä NoShout järjestelmä, ratsastaja saa korvanapin josta kuulee vaivattomasti kaikki opettajan ohjeet.