Huippu olosuhteet talvellakin

Lupiksen maneesi on yksi harvoja lämmitettyjä maneesirakennuksia Suomessa. 

Sen lisäksi että ratsastusareenan keskilämpötila on n. +6 - +8 astetta kylmimpinä talvikuukausinakin, avautuu maneesin kahviosta koko lyhyen sivun leveydeltä esteetön näkymä areenalle. Ja kahviossa puolestaan lämpötila on yli +20! 

Areenan koko on 24m x 80m. Pohjamateriaali on sekoitus silttihiekkaa ja kangaskuitua. Areenan yhteydessä on läpiajettava estevarasto joka toimii kätevästi sisälle ja ulos, molempien areenoiden (maneesi /kilpakenttä) suuntaan.

Samoten maneesin pitkällä sivulla oleva tuomaritorni avautuu kahteen suuntaan joten kaikki tornissa tarvittava tekniikka ja välineistö on käytännöllisesti yhdessä paikassa ympäri vuoden. Myös tuomariston ja kuuluttajankin toimia helpottaa se että pystyy havainnoimaan yhdestä pisteestä laajemman alueen.

Maneesin katsomo on lähes koko pitkän sivun levyinen, istumapaikkoja on 155 joista neljä on pyörätuolipaikkoja. Maneesin aulaan, wc-tiloihin (M, N, inva), kahvion tiloihin sekä maneesikatsomoon on esteetön pääsy esimerkiksi pyörätuolilla tai lastenvaunuilla. 

Maneesi lämpiää puulla. Sen lisäksi että jykevät seinät pitävät talvella kylmyyden ja kesällä helteen ulkopuolella, eristävät ne äänen täysin. Näin ulkona saa olla minkälainen myrsky tahansa, maneesin lämmössä siitä ei tiedä mitään.