Ohjeita ratsastajalle

Tervetuloa tallille!

Tallin säännöt on laadittu asiakkaiden, henkilökunnan ja hevosten turvallisuutta ajatellen. Nämä samat säännöt löytyvät myös Hopotista. Tutustu sääntöihin rauhassa ja ole rohkeasti yhteydessä tallin henkilökuntaan, mikäli sinulla on mitään kysyttävää.

  1. Noudathan tallin aukioloaikoja, henkilökunta on tuolloin paikalla sinua varten. Henkilökunnan antamat ohjeet ovat tärkeitä kaikkien turvallisuuden vuoksi. 
  2. Rauhallinen ja maltillinen käytös on hevosten kanssa tärkeää. Hevoset ovat pakoeläimiä, jotka saattavat säikähtää äkkinäisiä liikkeitä ja kovia ääniä. 
  3. Hevosten karsinoihin ei tule mennä ilman lupaa. Myöskin ulkoilutarhoihin ja laitumille meno ilman lupaa on kielletty. Koirat kannattaa pitää tallilla kytkettynä, se on myös koiran turvallisuuden kannalta tärkeää.
  4. Hevosen ruokinta on suunniteltu yksilöllisesti jokaiselle hevoselle. Ylimääräinen ruokinta voi vaarantaa hevosen terveyden tai muuttaa hevosen käytöstä, siksi hevoselle ei saa syöttää mitään ilman henkilökunnan lupaa.
  5. Jokaiselle hevoselle on omat, hevoselle sovitetut varusteet. Säilytäthän varusteita niille tarkoitetuilla paikoilla, jotta varusteet eivät joudu väärälle hevoselle. Mikäli varusteelle on olemassa ripustamista varten tarkoitettu paikka, kuten puomi tai pukki, käytä sitä satuloiden ja suitsien ripustamiseen hevosta kuntoon laitettaessa. Lattialla olevat arvokkaat varusteet saattavat rikkoutua tai aiheuttaa vaaratilanteen joutuessaan hevosen tai ihmisen jalkoihin. Kysy henkilökunnalta lisäohjeita tarvittaessa. Muistathan, ettei hevosta saa jättää valvomatta varusteet päällä karsinaan. Hevosta ei myöskään saa sitoa kuolaimesta kiinni. Voit laittaa hevoselle suitsien päälle riimun ja kiinnittää hevosen sen jälkeen ohjeiden mukaan karsinaan.
  6. Henkilökunta tuntee tallin hevoset, joten hevosta hoidettaessa tulee noudattaa henkilökunnalta saamiasi ohjeita. Talleilla on hevosia koskevia ohjeita myös karsinoiden ovissa, harjakoreissa ja/tai ilmoitustaululla, tutustu myös niihin. Mikäli hevosen hoito edellyttää erikoistoimenpiteitä, niihin tulee saada lupa hevosen omistajalta tai hänen valtuuttamaltaan henkilöltä. Hevosia talutetaan aina tarkoitukseen sopivat hansikkaat kädessä. Ethän kiedo riimunnarua tai ohjia käden ympärille taluttaessasi hevosta. Kenkien on hyvä olla tallilla tukevat. 
  7. Kun käsittelet hevosia, olethan tietoinen ympäristöstäsi ja pyri ennakoimaan ja välttämään tilanteita, joissa saattaa aiheutua vaaraa itselle, hevoselle tai muille. Kysy rohkeasti ja ennakkoluulottomasti neuvoja ja osallistu tallin tarjoamiin koulutuksiin, tapahtumiin ja merkkisuorituksiin oppiaksesi hevosista ja niiden käsittelystä lisää.