Ohjeita ratsastajalle

Tervetuloa tallille!

Tallin säännöt on laadittu asiakkaiden, henkilökunnan ja hevosten turvallisuutta ajatellen. Nämä samat säännöt löytyvät myös Hopotista. Tutustu sääntöihin rauhassa ja ole rohkeasti yhteydessä tallin henkilökuntaan, mikäli sinulla on mitään kysyttävää.


  1. Meille on erittäin tärkeää hevosten hyvinvointi ja siksi meillä onkin ammattitaitoinen henkilökunta niistä huolehtimassa.
  2. Noudathan tallin aukioloaikoja, henkilökunta on tuolloin paikalla sinua varten. Henkilökunnan antamat ohjeet ovat tärkeitä kaikkien turvallisuuden vuoksi.
  3. Rauhallinen ja maltillinen käytös on hevosten kanssa tärkeää. Hevoset ovat pakoeläimiä, jotka saattavat säikähtää äkkinäisiä liikkeitä ja kovia ääniä.
  4. Hevosten karsinoihin ei tule mennä ilman lupaa. Myöskin ulkoilutarhoihin ja laitumille meno ilman lupaa on kielletty. 
  5. Hevosen ruokinta on suunniteltu yksilöllisesti jokaiselle hevoselle. Meillä hevoset syövät analysoitua heinää ja laadukkaita Cavalorin rehuja. Ylimääräinen ruokinta voi vaarantaa hevosen terveyden tai muuttaa hevosen käytöstä, siksi hevoselle ei saa syöttää mitään ilman henkilökunnan lupaa.
  6. Jokaiselle hevoselle on omat, hevoselle sovitetut varusteet. Säilytäthän varusteita niille tarkoitetuilla paikoilla, jotta varusteet eivät joudu väärälle hevoselle. Muistathan, ettei hevosta saa jättää valvomatta varusteet päällä karsinaan. Hevosta ei myöskään saa sitoa kuolaimesta kiinni. Voit laittaa hevoselle suitsien päälle riimun ja kiinnittää hevosen sen jälkeen ohjeiden mukaan karsinaan.
  7. Henkilökunta tuntee tallin hevoset, joten hevosta hoidettaessa tulee noudattaa henkilökunnalta saamiasi ohjeita. Talleilla on hevosia koskevia ohjeita myös karsinoiden ovissa, harjakoreissa ja/tai ilmoitustaululla, tutustu myös niihin. 
  8. Kun käsittelet hevosia, olethan tietoinen ympäristöstäsi ja pyri ennakoimaan ja välttämään tilanteita, joissa saattaa aiheutua vaaraa itselle, hevoselle tai muille. Kysy rohkeasti ja ennakkoluulottomasti neuvoja henkilökunnalta.