Kilpailuluvat

Kilpailulupia ratsastajalle on eri asteisia eri kilpailun tasoille:

  • 1-taso -- E-lupa
  • 2-taso -- D-lupa
  • 3-5 -taso (este, kenttä, koulu) -- A-lupa
  • 3-5 -taso (muut lajit) -- B-lupa

Seuran jäsenmaksu tulee olla maksettuna kuluvalle kaudelle ennen luvan tekoa.

Lisäksi hevosen tulee olla Hippoksen tietokannassa jo 1-tasolta lähtien ja 2-tasolta ylöspäin hevosen vuosimaksu tulee olla maksettuna ja rekisteröityneenä Kipaan.

 


1-tason kilpailut

Lupiksella alkaa pyöriä lähialueen ratsastajille syyskaudella 2017 1-tason kilpailuita. Ratsastajalla tulee olla E-lupa. E-luvan saadakseen pitää olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysi- tai perhejäsen. Suosittelemme osallistumaan lupakoulutukseen (lupakoulutus vaaditaan seuraavaa tasoa, eli D-lupaa varten) jossa käydään läpi mm. kilpailusääntöjä ja kuinka kilpailupaikalla toimitaan. Kun kilpailuissa tulee kysymyksiä, älä epäröi nykäistä esim. tuomaria hihasta! 

E-kilpailuluvan hinta vuonna 2017 on 10 eur.

Hevosen tulee olla rekisteröity Hippoksen tietokantaan.

E-luvalla on oikeus kilpailla 1-tason kilpailuissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa.

E-lupa tehdään verkossa itse!

Tästä pääset kilpailuluvan verkkokauppaan.

Ohjeita E-luvan tekoon:

* Mikäli henkilöturvatunnuksesi (hetu) on tallennettu jäsenrekisteriin, pystyt kirjautumaan sisään täyttämällä sähköisen lomakkeen kentät. Mikäli hetu puuttuu, ole yhteydessä seurasi jäsensihteeriin.

* Sähköpostiosoite on erityisen tärkeä antaa, jotta ohjelma pystyy lähettämään sinulle salasanan myöhempiä kirjautumisia varten. Sähköpostiosoite tallentuu rekisteriin myös oman seurasi ja liiton viestintää edesauttamaan.

* Ohjelman täytyy muodostaa E-kilpailulupa rekisterissä jo olevalle sportti-id:lle. Mikäli ostaminen ei onnistu eikä rekisteri tarjoa muuta tuotetta kuin ratsastuskouluoppilaiden Green Card -vakuutusta, rekisteritiedoistasi mitä todennäköisimmin puuttuu HETU. Ilmoita seurasi jäsensihteerille hetusi ja kun se on lisätty rekisteriin, toimi kuten yllä on kuvattu.

* E-kilpailulupa on valmis, kun pääset lisenssinostolomakkeen viimeiselle välilehdelle. Sieltä voit tulostaa laskun.

* Mikäli tietosi eivät päivity Kipaan muutaman päivän sisällä, vaikka jäsenmaksu ja lupa on maksettu, ota yhteys emmi.kupiainen@ratsastus.fi

* Huom! Verkko-osto lähettää sinulle sähköpostissa salasanan, joka ei ole sama kuin se, millä kirjaudut Kipaan. Ensimmäistä kertaa kirjauduttaessa Kipaan käyttäjätunnuksesi on jäsennumerosi ja salasanasi on sukunimesi neljä ensimmäistä kirjainta.

 


2-tason kilpailut

Ratsastajalla tulee olla D-lupa. D-luvan saadakseen pitää olla SRL:n täysi- tai perhejäsen. D-lupa anotaan omasta ratsastusseurasta.

Ratsastajan tulee osallistua D-lupakoulutukseen jossa käydään läpi mm. sääntömuutokset ja muut tärkeät asiat että kilpaileminen ja kilpailupaikalla toimiminen on sitten jouhevaa. Lupakoulutuksia järjestetään aina heti alkuvuodesta.

Ratsastajalla tulee olla riittävä kokemus /ratsastustaito 2-tason kilpailuihin. Tämän turvatakseen esimerkiksi Kiuruveden Ratsastajat ry edellyttää lupaa anovilta jäseniltään dokumentoituja (tulokset löytyvät Kipasta) tuloksia seuraavasti: 

  • kouluratsastus - hyväksytty tulos 1-tasolta, vähintään helppo C
  • esteratsastus - hyväkstytty tulos 1-tasolta, ponit 70 cm ja hevoset 80cm.

D-luvan hinta vuonna 2017 on 30 eur.

Hevosen oltava Hippoksen tietokannassa ja vuosimaksun (vuonna 2017 40 eur) tulee olla maksettuna.

D-luvalla on oikeus kilpailla 1- ja 2- tason kilpailuissa ja luokissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa.

 


3 - 5 -tason kilpailut

Ratsastajalla tulee olla A-lupa. A-luvan saadakseen pitää olla SRL:n täysi- tai perhejäsen. A-lupa anotaan omasta ratsastusseurasta. 

A-luvan hinta vuonna 2017 on 150 eur.

Hevosen oltava Hippoksen tietokannassa ja vuosimaksun (vuonna 2017 40 eur) tulee olla maksettuna.

A-luvalla on oikeus kilpailla kaikilla kilpailutasoilla (1-5) kaikilla alueilla ja kaikissa lajeissa.